FILMLES

Happy4film geeft workshops en lessen

Petra van Lint is filmdocent. Ze geeft al 12 jaar workshops aan kinderen in filmmaken. Ze heeft al haar jaren ervaring als regisseur, regie-assistent en kindercaster meegenomen en vertelt in de les hoe het gaat op de filmset. Ook geeft zij sinds 12 jaar gastlessen op de Amsterdamse filmacademie aan studenten en aan individuele volwassenen als zij het filmvak in willen.
Petra geeft haar lessen / workshops voor kinderen /leerlingen 8-18 jaar op:
basisscholen en middelbare scholen, maar ook op  kunstcentra, plusklassen, bso’s of losse initiatieven van bijvoorbeeld kampen voor kinderen in vakanties. Je kunt een workshop of lessenreeks op maat bestellen.
 
Jac Vleeshouwers is al 35 jaar geluidsman bij speelfilms, series en documentaires. En hij doet de geluidsnabewerking waarmee je achter af extra geluiden of muziek toevoegt om het mooier, leuker of spannender te maken.
 
Voorbeelden van wat we doen in de workshops:
 
* Een beroemde scene na filmen met een groep. Ieder doet wat, waarbij we afwisselen: camera, geluid, clapper, acteurs, kleding, de set aankleden.
* Of je zelf-geschreven scene filmen met een groep 
* Na het filmen kun je leren monteren van je eigen verhaal met bijv. Pinnacle of Imovie
* Of je eigen filmpjes tot een echte film monteren op je eigen tablet of telefoon 
* Een documentaire of reportage filmen
* Een documentaire of reportage monteren
* Hoe film je met je telefoon of tablet een leuke film?
* Hoe maak ik mijn film beter? Wat zijn slimme accessoires!
* Maak een saai vak leuk! Film bij rekenen: ieder kind krijgt een nummer of een rekenteken als + of een = teken. Film hoe ze 87 + 12 = 99 samenstellen en de som zelf uitrekenen. al rennend door de klas en al filmend leer je leuker rekenen dan gewoon šŸ™‚
* Werken op een filmset: uitleg hoe het echte filmen op een filmset gaat en dat na gaan doen met je klas in een mini vorm in de klas zelf.
* er is veel meer mogelijk….
 
Materialen:
– Volwassenen krijgen les met een professionele camera
– Kinderen krijgen les met een kleinere, lichtere camera of met hun eigen tablet of telefoon als camera. We hebben zelfs tips welke accessoires je zou kunnen kopen voor je eigen apparatuur. 
– We werken met het geluid van microfoons op de camera of op ipad en telefoon, maar het kan ok met professionele microfoons en met een boom (zeg maar een langs stok waarmee je de microfoon in de lucht houdt)
– We werken heel vaak met een klap /slatebord, want kinderen vinden het erg leuk om het bordje te klappen en dan actie te roepen.
 
Telefoonnummer: Petra van Lint 06-48166223
 

Doelgroepen:

  • voor kinderen op scholen / bso’s / plusklassen in groepen
  • voor studenten op hbo opleidingen of prive
  • voor volwassenen prive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *