DOCU

Happy4film maakt documentaires. De meest recente is 'De Slag om Weilandje Vrije Geer', een film voor actievoerders waarin wordt getoond hoe een kleine groep mensen in Sloten-Amsterdam 208.000 mensen naar de stembus krijgt om een weilandje groen te houden. Daarnaast hebben wij documentaires gemaakt over wiskundig genie Tatjana van Vark, over de bouw van een school, over onderwijs, over mensen met Downsyndroom of autisme.

DOCU: DE SLAG OM WEILANDJE VRIJE GEER

Deel 1. Red het Weilandje!

Het comité Behoud Weilandje Vrije Geer gaat strijden voor hun weilandje. De gemeente wil op dit stukje groen 200 huizen bouwen.

Deel 2. 32.000 handtekeningen

De dorpsraad wil een compromis sluiten. Het comité niet. Voor behoud van het weilandje moeten ze 32.000 handtekeningen ophalen. 

Deel 3. Eens of ONeens?

Als het referendum er komt moet de opkomst hoog zijn om het geldig te maken: dus campagne voeren met commercials, posters, rondleidingen....

De Mythe van een Magistra

Een film over een wiskundig genie Tatjana van Vark. Zij bouwt zelf instrumenten, zoals een cryptograph (met printer!) en een harmonic anlayzer.

 

Steen en Hout 

1 van 9 korte films over de bouw van een school. Een nieuwe manier van metselen wordt gebuikt bij de muren: duurzaam! Maar ook het houtwerk wordt duurzaam afgewerkt.

Atelier tekenkamer 

Kort portret van theater-decorontwerper Bettina Weller. Hoe begin je met het maken van een decor voor een groot theaterstuk in een maquette.

Sjors kan het zelf

Een film over het leven en werk van Sjors met syndroom van Down. Als zijn begeleider stopt is dat heel ingewikkeld voor Sjors, vertrouwen is alles. Gelukkig werkt hij in de winkel Sterk Staaltje elke week, oud vertrouwd.

Pablo Ponce

De Argentijnse kunstenaar maakt beeldende kunst en video-installaties voor de grotere musea. Hoe is het om als buitenlandse kunstenaar in Nederland te werken.